Hírek, újdonságok

Legyen naprakész termékeink és szolgáltatásaink terén

Legfrissebb

Hírek, újdonságok

Útmutató az EN 388:2016 fő változásaihoz

Az EN 388 kesztyű szabvány felülvizsgálata

Az elmúlt években a védőkesztyűk gyártási folyamatában bekövetkezett változások azt eredményezték, hogy a jól bevált vizsgálati módszer (EN388:2003), és különösen a vágásokkal szembeni védelem értékelésére szolgáló teszt már nem tekinthető megfelelőnek.

Az EN388:2016 célja a szabvány frissítése, két korábbi teszt felülvizsgálata, és két új teszt bevezetése. 2017 májusától az új kesztyűket az EN388:2016 szabványnak megfelelően kell bevizsgálni, de a már meglévő termékeket lehet még a 2003-as szabvány szerint minősíteni.

A tanúsítványok frissítése 2019 áprilisig szükséges az EVE-rendelet szerint. A Portwest célja, hogy az összes már meglévő terméket újra tanúsítson.

Az EN 388:2016 szabvány előírja a védő kesztyűknek a kopás, a penge vágása, a szakadás, az átszúrás és adott esetben az beütődés mechanikai veszélyeire vonatkozó követelményeket, vizsgálati módszereket,

jelöléseket és információkat. A kopásállóság és a Coup Cut teszt vizsgálata megváltozott, és most már van egy második penge vágási teszt és egy opcionális ütésállósági vizsgálat.

Letölthető: PDF

Címkék:

2314 Halásztelek,
II. Rákóczi Ferenc út 114.

+36 1 349 2129
Fax: +36 1 359 3147
kvazar@kvazar.hu

Kvazár

"Viszonteladóból, nagykereskedők és komplex szolgáltatók lettünk. Tevékenységünk során folyamatosan arra törekedtünk, hogy meghatározó piaci szereplőként részt vegyünk a munkavédelmi termékek és ipari segédanyagok forgalmazásában."

"31 év alatt nagy utat tettünk meg. Ma is kiemelt feladat számunkra, hogy megbízható üzleti partnerek és elkötelezett szolgáltatók maradjunk, melyet meglévő és leendő ügyfeleink elégedettségén keresztül érhetünk el."

Ajánlatkérésével keresse kollégáinkat vevőszolgálatunkon:
Veszprémi Roland, roland.veszpremi@kvazar.hu
Ungurián József, jozsef.ungurian@kvazar.hu