Letölthető: PDF

Tisztelt leendő Parnerünk!

Ezúton szeretnénk összefoglalni Önnek/Önöknek azokat a szempontokat, ötleteket, amelyek az “Eszközkiadó Automaták” bevezetése, üzemeltetése során más felhasználóknál már megoldódtak/megoldottak, de a program bevezetése során kérésként/kérdésként előfordulhatnak.

Előkészületek a bevezetéshez:

 1. Első lépésben szükségünk lesz 3-5 db érvényes belépő kártyára, mivel az automata olvasót illesztenünk kell a meglévő kártyaolvasó rendszerhez. (Szükség esetén szívesen konzultálunk a beléptető rendszert szállító céggel) Fontos, hogy rendelkezésünkre álljon egy dolgozói névsor, mely már össze van rendezve a belépő kártyák számával. Ezeken a minimum követelményeken felül célszerű megkapnunk a dolgozók besorolását olyan kategóriákba, amelyek szerint később analizálni szeretnénk a felhasználásokat. (kigyűjtési opciók: Költség hely, feladatkör, műszak száma)
 1. Listákat és termékmintákat kérünk az automatába kerülő védőeszközökről, azok átlagos fogyásáról.
 1. Beüzemelés előtt ezek alapján konfiguráljuk az automatákat. A termék adatbázisban alapvető információ lesz a termék neve, ezen felül célszerű felvinni a cikkszámot, gyártót, esetleg az árat.(így már a lekérdezéseknél pontos árakat is láthatunk.)
 1. Az adatszolgáltatás elektronikus úton történik és igény szerint többféle formátumban is lehetséges,

 Az automaták elhelyezése:

 1. Az elhelyezésnél az egyik legfontosabb szempont, hogy a felhasználók könnyen meg tudják közelíteni a gépeket. Az automatákat lehetőség szerint a dolgozói közlekedési csomópontok közelében kell elhelyezni úgy, hogy minél közelebb legyenek a gyártóterülethez.
 1. Leggyakran használt üzemeltetési helyek: öltözők, üzemi bejáratok, gyártóterületen művezetői iroda előtti terek, termelési területen belüli pihenők, valamint meeting pontok,
 1. A másik fontos szempont az automata és a benne levő termékek biztonsága. Lehetőség szerint célszerű az automatát stabilan rögzíteni (falhoz, talajhoz). Előnyös lehet kamerával megfigyelt területek kiválasztása. (rongálások, szakszerűtlen használat elkerülésére)
 1. Műszaki feltétel a 230 V csatlakoztatási lehetőség (konnektor)

 Üzemeltetésnél alkalmazott megoldások:

 1. Beállítható, hogy időszakonként (naponta, hetente, havonta) mennyi eszközt vehet fel egy dolgozó. Ha van a dolgozókból kialakított csoport, akkor különböző korlátozásokat vagy éppen bővítéseket lehet hozzárendelni a csoporthoz/csoportokhoz. Például „művezetők" bármennyit vehetnek fel, sori „dolgozó" csak napi 2-t, vagy a csoportvezető engedélyezhet külön felvételeket “dupla kártyás azonosítás”,
 1. Be lehet állítani, hogy pl a „villanyszerelők” csoport tagjai más eszközöket jogosultak felvenni, mint a „csomagoló” csoport tagjai. Területi korlátozás is alkalmazható, hogy a dolgozó csak azt az automatát használhatja, amelyik az ő üzemcsarnokában, gyártósorán van, míg például a „karbantartók" csoport tagjai bármelyik gépnél tudnak felvenni.

Tetszőleges tárolt adat alapján lehet kimutatást készíteni, ezek közül a leggyakrabban használtak:

 • Adott időszak teljes tranzakciós listájának letöltése excellbe tovább feldolgozáshoz.
 • Heti vagy havi jelentés a felhasználásról költséghelyek vagy csoportok szerint.
 • Dolgozónkénti összesített lista, megnézni, hogy ki használt legtöbbet.
Tesztelés:
 1. Igény esetén 3 hónapos díjmentes tesztelési lehetőséget biztosítunk.
 2. A tesztekhez egyedileg logozott automatát viszünk partnereinknek (fontos, hogy a logot időben megkapjuk és elkészíthessük a megfelelő látványterveket)
 3. A felkészülési idő akár 3 hónap is lehet, mivel az adatokat, a programozást, az előzetes beállításokat és a legfontosabb teszteket “termékek csomagolásának meghatározása, adagoló spirálok kiosztása stb” házon belül kell elvégeznünk.

Kérje most az ingyenes, eszközkiadó automata ismertető konzultációt!

Bármilyen kérdése van az üzemeltetéssel, a rendszer használattal kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére.