A kínálatban kizárólag 3M gyártmányú Hi-Tech csiszoló anyagok szerepelnek. Az igényes alkalmazásokhoz kifejlesztett, Scotch-Brite™, Trizact™, Cubitron™, Green Corps™, Hookit™, Stikit™, Roloc™ márkanevekkel fémjelzett felületmegmunkáló eszközök hosszabb és hatékonyabb működő élettartamot, pontos és egyenletes finiselést biztosítanak, olyan technológiák, amelyek bizonyítottan leegyszerűsítik a munkafolyamatokat.
 

 

Scotch-Brite™ termékek

 

Csiszolószemcse, gyanta és műszál sűrű, rugalmas, tartós és kémiailag rendkívül ellenálló, nyitott szálszerkezetű gomolyagot képez. Az ásványi összetevők a szálgomolyag minden irányában egyenletesen oszlanak el. A szálgomolyag rugóként követi a felületet, nem vág bele mélyen az anyagba, a nyitott szerkezet csökkenti a hőfejlődést. Nem tömődik el. Alkalmas hegesztési varratok tisztítására, rozsda eltávolítására, a felületi érdesség csökkentésére.

Trizact™ termékek

 

.A szalag felülete az alapra egyenletesen felvitt precíz, csiszolószemcse alkotta gúlákból áll, ami a zárvány jobb, egyenletes eloszlását biztosítja. A kopás során új szemcse lép a lekopott helyébe, egészen addig, amíg a gúlák teljesen el nem fogynak. Egyenletes vágóteljesítményt szolgáltat az utolsó, mikronméretű sziszolószemcséig. A rendszer a hagyományos csiszolóanyagokhoz képest legalább háromszoros élettartamot biztosít. Az elhasználódást a szalag színének megváltozása jelzi. 

Cubitron™ termékek

 

Olyan egyedülálló kerámia szemcse, ami a használat folyamán mindig éles marad. Csiszoláskor apró darabok törnek le a csiszolószemcséből, mikron méretű törések keletkeznek, így biztosítva a folyamatosan magas csiszolási teljesítményt. Az önélező mechanizmus nagyon alacsony kopási értéket, így kivételesen hosszú élettartamot eredményez.

Green Corps™ termékek

 

Vékony és erős rugalmas korong Cubitron™ csiszolószemcsékkel. Vas, acél, rozsdamentes acél, alumínium felületek durva csiszolására, egyengetésére. A termék rugalmasságának köszönhetően a vibrációs hatás minimális. Összehasonlítva hasonló csiszolókorongokkal, szebb felületet eredményez, azaz a végleges felületi minoség eléréséhez kevesebb lépés elegendő.

 

Hookit™ termékek

 

 

Alumínium-oxid szemcsés, hátfalukon tépőzáras csiszolóanyagok. A lapok a kompatibilis blokkokkal, a korongok elszívás nélküli, ill. 6- és 9-lyukú excenteres csiszológépekkel használhatók. Az eltömődést külön bevonat alakadályozza meg

 

Stikit™ termékek

 

 

Alumínium-oxid szemcsés, hátfalukon öntapadós csiszolókorongok. Kompatibilis felfogóval elszívás nélküli és 6-lyukú excenteres csiszológépekkel használhatók. Az eltömodést külön bevonat alakadályozza meg.

 

Roloc™ termékek

 

 

Egyedülálló csavarmenet biztosítja az egyszerű rögzítést és leszerelést. A hagyományos tengelyre szerelt termékekhez képest kevesebb állásidőt, azonnali termék-, minőség- vagy méretváltási lehetőséget biztosít. A rendszerhez speciális felfogók tartoznak.

 

 

 

A Scotch-Brite™ osztályozó rendszer és a
FEPA besorolás összevetése:

Scotch-Brite™

FEPA

A/S UFN

P500-P600

A/S SFN

P400-P500

A/S VFN

P320-P360

A/S FIN

P280-P320

A/S MED

P180-P220

A/S CRS

P100-P120

A/S XCS

P60-P80