A fóliák a gépkocsinak esztétikusabb, sportosabb megjelenést biztosítanak. A sötétebb árnyalatú fényvédő fóliák a gépjárműbe való belátást is korlátozzák, míg belülről megfelelő kilátást biztosítanak.

A fóliák csaknem teljes mértékben kiszűrik az UV-sugarakat, megvédve ezzel a gépkocsi kárpitját a korai kifakulástól, illetve a
műanyag burkolatokat a megrepedezéstől.

A fóliák különböző színárnyalatokban kaphatók. Karcolásálló réteget is tartalmaznak, éveken át biztosítva ezzel az igényes megjelenést.

A kristálytiszta ragasztó nagyon erős tapadást biztosít, így az ablakra felragasztott fólia nem hólyagosodik fel, nem repedezik, nem ráncosodik és nem válik el az üvegtől.

 

Infravörös sugárzás ellen védő autóüveg fóliák

A legjobb hőkinntartással bíró fóliák valamilyen fémet is tartalmaznak, a tükröződés miatt azonban ezek a fóliák gépjármű ablakokra nem telepíthetők, csak épületablakokra. A kifejezetten a hőért felelős infravörös sugarak kiszűrésére kifejlesztett ablakfóliák nem tartalmaznak fémet, nem tükröződnek és szelektíven szűrik meg a napból jövő sugárzást, a látható fény nagy részének átengedése mellett. A víztisztakivitel az első szélvédőre és a vezetőtéri oldalablakokra is telepíthető, döntően csökkentve ezzel az utastérbe behatoló hőt.
 

Típus

Látható fény

Napenergia

Infravörös sugárzás*

UV sugárzás

Szín

átengedése (%)

visszaverése
(%)

elnyelése
(%)

csökkentése (%)

SS-N630

81

7,12

18,7

29

99

víztiszta

SS-CS680

63

9,3

63,7

80

98

zöld

SS-GA6930

22

7,32

70,04

88

100

antracit